Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

"Европа за грађане и грађанке" на другом ОПЕНС фандрејзинг конгресу – FundCon

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом учествовала је и на другом “ОПЕНС FundCon” конгресу на тему фандрејзинга у организацији ОПЕНС 2019, који је одржан од 20 - 22. септембра у Новом Саду. Реч је о тродневном конгресу који за истим столом окупља друштвено одговорне компаније, фондације, амбасаде, као и саму државу заједно са организацијама цивилног сектора.

FundCon је првенствено намењен представницима организација цивилног друштва из Србије, канцеларијама за младе, али и представницима компанија које желе да започну друштвено одговорно пословање, представницима институција као и појединцима који се баве пројектним менаџментом.Учесници су имали прилику да прикупе знања, идеје и контакте и да добију практичне савете за прикупљање потребних средстава.

У оквиру Конгреса, Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом одржала је презентацију програма Европа за грађане и грађанкеи могућности које овај програм пружа, и пружила информације о осталим активностима Канцеларије које могу бити од великог значаја представницима организација цивилног друштва у тражењу средстава за финансирање пројектних идеја у различитим областима. Канцеларија је такође имала и свој штанд у Мастер конгрес центру, где су учесници могли да консултују представнике Канцеларије у вези својих пројектних идеја и добију више информација у вези са програмом Европа за грађане и грађанке.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.