Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Представљање програма „Европа за грађане и грађанке“ у Новом Саду

Канцеларија за локални економски развој Новог Сада у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са цивилним друштвом организовала је 29. марта 2018. године представљање програма „Европа за грађане и грађанке“ и Креативна Европа у Новом Саду.

Циљ скупа био је да се што више институција и организација у области културе и образовања из овог града упозна са основним циљевима, областима, роковима и могућностима за финансирање пројеката у оквиру ова два програма.

Скуп је отворила Гордана Димитријевић испред Канцеларије за локални економски развој Новог Сада а презентације поменутих програма као и неколико примера добре праксе учешћа домаћих организација у овим програмима одржали су Сања Атанасковић Опачић, руководитељка Групе за међународну сарадњу и европске интеграције и национална контакт тачка за програм „Европа за грађане и грађанке“ и Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија.

У презентацији је учествовало преко 50 учесника међу којима су били представници различитих градских управа, културних центара, установа образовања – основних и средњих школа, библиотека, музеја, позоришта и других установа из области културе, као и организација цивилног друштва из општине Нови Сад.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.