Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

Европски пројекти - од идеје до реализације (Европа за грађане и грађанке и Креативна Европа у Ужицу)

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе РС и Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Удружењем визуелних уметника Ужице организују догађај “Европски пројекти – од идеје до реализације” у петак 23. новембра у 12 часова, у Галерији Рефлектор у Ужицу.

Догађај је прилика да се разговара о потенцијалима пројектних идеја установа и организација из Ужица и околине за међународно повезивање и сарадњу у оквиру европских програма Креативна Европа и Европа за грађане и грађанке. Позивамо вас да се пријавите за учешће са идејама за пројекте које бисте желили да реализујете или пројектима које већ спроводите.

Очекујемо представнике и представнице организација цивилног друштва, библиотека, позоришта, издавачких кућа, галерија, музеја, локалних самоуправа, архива, завода из Ужица, Пожеге, Бајине Баште, Чачка, Новог Пазара, Пријепоља, Горњег Милановца, Ивањице и других заинтересованих страна.

Догађај је отворен за све заинтересоване, а уколико желите да учествујете у разговору, молимо вас да до 16. новембра у подне, попуните пријаву и пошаљете на адресу: kreativnaevropa@kultura.gov.rs

Програм догађаја:

12.00 – 12.30 Представљање програма Европа за грађане и грађанке
Сања Атанасковић Опачић, Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе РС

12.30 – 13.00 Представљање програма Креативна Европа
Нина Михаљинац и Милан Ђорђевић, Деск Креативна Европа Србија

13.00 – 14.30 Индивидуални разговори о пројектним идејама

Програм Европа за грађане и грађанке (Europe for Citizens) има за циљ промовисање европског идентитета и европског грађанства, као и јачање учешћа грађана и грађанки у свим видовима живота заједнице. Општи циљеви програма доприносе бољем разумевању Европске уније, њених вредности, историје и различитости, као и промоцији европског грађанства и унапређењу грађанског и демократског учешћа на европском нивоу. Национална контакт тачка за Програм је Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије која га промовише, организује инфо сесије, радионице и конференције. Канцеларија такође пружа подршку заинтересованима у припреми пројектне апликације и помоћ у проналажењу партнера у другим државама учесницама Програма.

Програм Креативна Европа је главни програм Европске уније за културу за подршку пројектима сарадње установа и организација у култури из различитих европских земаља. Програмом се такође подржавају иницијативе да се преведу и промовишу књижевна дела европских аутора у Европској унији и шире, оснивање мрежа које омогућавају конкурентност и међународну делатност културног и креативног сектора, као и оснивање платформи за промоцију младих талената, њихових дела и пројеката. Деск Креативна Европа Србија је имплементационо тело програма Креативна Европа, оформљено у оквиру Министарства културе и информисања Републике Србије. Задатак Деска је пружање подршке установама културе и организацијама цивилног друштва у Републици Србији које желе да обезбеде учешће у програму Креативна Европа.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.