Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

Позив за учешће на националном слушању Дунавске стратегије

НВО Свет и Дунав у сарадњи са Министарством за европске интеграције, на иницијативу Дунавског цивилног социјалног форума организују треће Национално слушање Дунавске стратегије, које ће се одржати 12.октобра 2018. године са почетком у 09:00 часова у малој пленарној сали Парламента Народне Скупштине Републике Србије.

Овогодишње Национално слушање се организује уз подршку Савезне покрајине Немачке, Баден Виртемберг и Фондације Фостер Европа из Аустрије. Национално слушање се одржава као годишњи састанак свих заинтересованих страна - учесника у процесу спровођења Дунавске стратегије у Републици Србији. На овогодишњој у конференцији биће сумирани досадашњи постигнути резултати и представљени програми прекограничне и транснационалне сарадње у којима учествује Република Србија.

Заштита животне средине, посебно заштита вода је први предуслов за развој туризма. Туризам као привредна грана ове године је у Србији доспела на треће место, а свеобухватно је мишљење да је ова привредна грана уједно и слика земље. Колико се кроз пројекте међународног, регионалног и локалног значаја доприноси истинском очувању природног и културолошког блага Србије је питање на које ћемо покушати да добијемо одговоре.

На конференцији ће говорити представници европских тела за провођење ЕУСДР, ПАК 10, представници Баден Виртемберга, Фостер Европа, представници надлежних министарстава у Републици Србији (Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарство просвете, науке и технолошког развоја), ДЦСФ, као и представници активних организација локалних удружења грађана који учествују у имплементацији Дунавске стратегије у Србији.

Линкови на којима се можете информисати ближе о стратегији: www.danube-region.eu - Званична страница за спровођење ЕУСДР; www.danubestrategy.eu - Званична страница ДЦСФ

Молимо Вас да потврдите учешће на адресу: saintdanube@europe.com

Агенда

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.