Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

Секторски састанак: Спречавање ширења насилног екстремизма и радикализације који воде ка тероризму

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом, у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији, организује секторски састанак са организацијама цивилног друштва које делују у области спречавања ширења насилног екстремизма и радикализације који воде ка тероризму.

Састанак ће се одржати у уторак, 18. децембра 2018. године, у Београду са почетком у 11 часова, у згради Палата Србија, Булевар Михаjла Пупина 2, источни улаз, 1. спрат, сала 129.

Циљ секторског састанка је информисање организација цивилног друштва о тренутним активностима које се спроводе у циљу реализације циљева Националне стратегије за спречавање и борбу против тероризма за период 2017-2021. године и пратећег акционог плана, пре свега у приоритетној области 1 – Превенција тероризма, насилног екстремизма и радикализације који воде у тероризам и плановима за наредни период надлежних органа, као и успостављање сарадње са организацијама цивилног друштва које су активне у области спречавања ширења насилног екстремизма и радикализације који воде ка тероризму. Такође, на састанку ће бити речи о кључној улози које цивилно друштво има у спречавању и борби против насилног екстремизма и радикализације који воде у тероризам као и дефинисању могућих модела сарадње.

Позивају се све заинтересоване организације цивилног друштва које активно раде у области спречавања и борбе против насилног екстремизма и радикализације који воде у тероризам да се пријаве за учешће на овом састанку, путем е-мејл адресе: jelena.todorovic@civilnodrustvo.gov.rs

или броја телефона: 011/313 0968, најкасније до 11. децембра 2018. године у 14:00.

Напомена: С обзиром на стручност скупа и ограничен капацитет сале, организатор моли да се пријаве само оне организације које се директно баве горе наведеним питањима и темама. Организатори задржавају право да, у недостатку слободних места и у случају да делокруг рада организације која је послала пријаву не покрива поменуту област, примљену пријаву одбије.

Са Националном стратегијом за спречавање и борбу против тероризма за период 2017-2021. године и пратећим акционим планом можете се упознати ОВДЕ , док у наставку можете преузети Програм рада секторског састанка.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.