Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

Sedmi sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva EU-Srbija

Evropski ekonomski i socijalni komitet (EESK) i Srbija održali su 23. oktobra 2018. godine 7. sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora za civilno društvo (JCC) u Beogradu. Ova platforma civilnog društva između EESK i civilnog društva u Srbiji uspostavljena je u okviru institucionalnog okvira Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Srbije (SSP) kako bi organizacije civilnog društva sa obe strane mogle pratiti pregovore o pristupanju zemlje. Takođe, ovo je platforma za diskusiju o pitanjima od zajedničkog interesa i informisanje šire javnosti o izazovima koji su pred nama u toku predpristupnog perioda. Pored trenutnog stanja u odnosima između EU i Srbije i procesu pridruživanja, glavna tema sedmog sastanka ZKO bila je: Smanjenje nejednakosti i promocija jednakih mogućnosti u socijalnoj politici i zapošljavanju i omogućavanje građanskog prostora i pregled stanja civilnog društva u Srbija. Zajednička deklaracija ZKO usvojena je nakon sastanka.

Zajednička deklaracija

Zajednički izveštaj Prostor za civilno društvo u EU i Srbiji

Izveštaj Smanjenje nejednakosti u EU

Izveštaj Smanjenje nejednakosti u Srbiji

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

Europe for Citizens

Rekonstrukciju sajta omogućio projekat Evropa za građane i građanke.

The reconstruction of the site was made possible by the Europe for Citizens project.