Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

Saopštenje povodom održavanja Nedelje ponosa

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije podržava održavanje Nedelje ponosa, koja se usled epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa COVID – 19 , održava onlajn, u skladu sa važećim propisima i preporukama državnih organa.

Ovogodišnja Nedelja ponosa svojim simboličnim nazivom „Solidarni i u 4 zida“ jasno ukazuje koliko je pandemija dodatno otežala položaj pripadnika LBGTI zajednice, ali i drugih marginalizovanih grupa.

Važno je istaći da je u prethodnih nekoliko godina unapređena zakonska regulativa kojom se reguliše položaj LGBTI osoba, ali i da ostaje dosta prostora za dalje unapređenje i sagledavanje potreba i zahteva LGBTI zajednice u ovom kontekstu. Upravo je to prostor u kojem je uloga organizacija civilnog društva od izuzetnog značaja i gde očekujemo da će se saradnja nastaviti i razvijati, jer samo zajedno možemo više doprineti na smanjenju diskriminacije u našem društvu.

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i ovoga puta najoštrije osuđuje sve napade na LGBTI osobe, kao i napade na aktiviste civilnog društva koji rade na polju zaštite ljudskih prava.

Ova nedelja biće posvećena razgovarima o ljudskim pravima LGBTI zajednice i doprineti naporima izgradnje društva gde će svaki pojedinac živeti slobodno i biti siguran, bez obzira na njegovo seksualno opredeljenje, pol, socijalno poreklo, veroispovest i sl.

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

Europe for Citizens

Rekonstrukciju sajta omogućio projekat Evropa za građane i građanke.

The reconstruction of the site was made possible by the Europe for Citizens project.